donderdag 20 oktober 2011

Amsterdam Marathon - een prachtig avontuur!

De Amsterdam Marathon, was fantastisch!

De sfeer rondom dit evenement was bijzonder, omdat de organisatie had alles, maar alles zo geregeld dat een succes te maken.. Ik had een “geur van het organizatie " twee jaar geleden, in het 8 km wedstrijd, toen ik ooit niet aan gedacht van het deelneem aan een marathon.


3 uur 54 minuten en 43 seconden, dat is mijn PR, met ongeveer 9 minuten sneller, dan op Marathon Rotterdam, last April.

Dank u allen! En altijd, altijd een speciale dank aan Amélia, dat altijd nast mij is bij deze avonturen.



maandag 3 oktober 2011

Bredase Singelloop - 2011

Voor de eerste keer gingen we naar Breda (zondag 02 oktober) om deel te nemen aan deze beroemde loop. Helaas Amélia kampt met een stijve nek en rug, en we gekozen voor haar niet deel te nemen.

Het was erg warm, ongeveer 25 graden, en was leuk om te ontspannen in een van de terrassen van de stad, maar afspraken zijn afspraken om deel te nemen aan een evenement van deze mooi stad. Bredase Singelloop is en mooie sfeer!
Duizenden mensen langs de route in elke hoek een band, of een groep van percussie, (er waren er tientallen!) aan te moedigen de atleten. Een sportfestijn met duizenden deelnemers en duizenden supporters, op een zomerse dag in het midden van de herfst,! Ik had medelijden met Amelia om niet deel te nemen van deze partij.

Ik had deelgenomen aan de 10 km wedstrijd (er was ook 5-15 en ½-marathon), met als doel om in een ritme met de voorbereidingen voor de marathon in Amsterdam op de 16e oktober.
Het doel werd bereikt, en ik was blij met mijn deelname aan deze sportief feest.
Waren 46 minuten en 30 seconden, een rustig maar leuk tempo,. Ik vond geweldig!!